Heelkunde

De divisie heelkundige specialismen van het UMC Utrecht omvat diverse vakgebieden, waaronder oogheelkunde, urologie, vaatchirurgie, traumatologie, KNO, mondziekten, kaakchirurgie, bijzondere tandheelkunde, plastische chirurgie, orthopedie, algemene heelkunde en anatomie. De focus van de divisie ligt op het verlenen van zorg aan patiënten, het verstrekken van onderwijs aan geneeskunde- en verpleegkundestudenten, wetenschappelijk onderzoek, en de opleiding van medisch personeel. De specialismen werken intensief samen, niet alleen binnen het UMC Utrecht maar ook met andere zorginstellingen, om optimale zorg te bieden. Ze spelen tevens een cruciale rol in wetenschappelijk onderzoek en dragen bij aan de zes speerpunten van het UMC Utrecht, zoals regeneratieve geneeskunde, kindergeneeskunde, immunologie en infectieziekten, circulatieziekten, hersenziekten en oncologie. De divisie vervult ook belangrijke ondersteunende en beschikbaarheidsfuncties, zoals traumatologie op de Spoedeisende Hulp, participatie in het Calamiteitenhospitaal, en de rol van regionaal Traumacentrum.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Te vaak krijgen patiënten te horen dat er niks meer voor hen gedaan kan worden. Deze patiënten hopen wij als in-huis 3D lab te kunnen helpen. Natuurlijk kunnen wij niet alles oplossen, maar met de hulp van medische 3D technologie kunnen we vaak net nog een stapje extra zetten waar conventionele behandelingen falen. Op deze manier heeft het 3D lab UMC Utrecht de afgelopen jaren bij talloze patiënten het verschil te kunnen maken. Om deze sterke positie van het 3D lab binnen Europa - en zelfs in de wereld - te kunnen behouden zijn investeringen en onderzoek nodig. Deze investeringen zijn vaak niet direct vanuit de zorg te financieren omdat dit te langzame processen zijn voor het snelle en innovatieve karakter van het 3D lab. Behandelingen op het scherpst van de snede!
Bekijk alle

Van jong tot oud: iedereen kan in actie komen voor het UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Kies iets wat goed bij je past, dan wordt jouw actie geheid een succes. Velen ging je voor, dus laat je inspireren en kom ook in actie!

Kom in actie
Bekijk alle